dissabte, 24 de novembre del 2007

Estocolm de dia

12 hores non stop per Estocolm. Al final el fred ha pogut més i ens ha vençut, pero la ciutat dóna per molt.
Hem aprofitat les hores de llum per visitar la part vella de la ciutat, encantadora, carrers estrets, adoquinats i cases de colors. Hem assistit a la visita guiada de l'ajuntament, hem estat a la famosa sala de les tessel.les d'or i a la que donen el premi Nobel. Hem assistit al canvi de guàrdia del palau reial, amb una banda que tocava de meravella i uns guardies joves i desenfadats, per cert hi havia unes quantes noies entregades.
Ens hem trobat la famosa fira de Nadal on també desfilava una banda de pare noels tocant nadales, de meravella! Com Santa Llucia, tot I que hi he trobat a faltar el caganer de l'any. Aqui els adornaments de Nadal no tenen connotacions religioses, I encara menys escatologiques, son d'un gust exquisit!
hem visitat el museu dels Nobel, on hem trobat una exposició itinerant de fotografies de Robert Capa. N'hi havia algunes amb imatges de Barcelona durant la guerra civil. Pero les que m'han frapat més han estat les del desembarcament de Normandia. Hem continuat amb el Museu Nacional d'historia, la part més interessant, la dels viquings.
No puc deixar de dir que tornaré carregada d'omega 3: només faig que menjar salmó (lax, en suec). Es pot menjar cuinat amb salsa, marinat amb anet, en pastís, a l'entrepà, a l'amanida. Al migdia ha estat excepcional, ens l'han portat com fumat, pero no en filet tal com el coneixem, sino tot el llom senser, bonissim! Per cert, hem dinat en un mercat municipal, ens el van recomanar. Les parades tenen els productes per vendre i a la vegada estan preparades per cuinar-los i servir-los.
Demà anem a Scansen, el museu més gran i antic a l'aire lliure. Esperem que torni a sortir el sol i no faci més fred que avui! Quan arribarem a Vic tindrem calor!
PD: avui també hem fet un viatge amb bus gratuit, per benevolença del conductor! Ja ens convé que la resta de coses són molt cares!

3 comentaris:

Anònim ha dit...

M'agrada que gaudiu tant del viatge però penseu amb els que ens hem quedat a Vic eh! M'han dit que a Estocolm hi ha galetes molt bones jeje I demà, qui dormirà amb mi al bus a les 7.30h del matí?

Jordi Casals i Prat ha dit...

Estocolm és el colmo! juas!
La primera part és fruit de delirium tremes post-Ple de Torelló, el segon és un Martisme per dir hahaha suat en un sol mot.
Espero que us ho hagueu passat bé, però no massa que tindré gelos.

Sandra ha dit...

Tu, de tancar això res de res.

Esperarem a que tinguis temps per llegir-te.


Petonàs a la punta del nas!