diumenge, 2 de desembre del 2007

18F, 1D,... quantes més en caldran?

La manifestació d'ahir va ser un èxit de convocatòria. Una vegada més, centenars de milers de persones exigint l'exercici del dret a decidir sobre les infraestructures, sobre el nostre destí com a poble.
Tenim un país obsolet. Això és el que penso cada dia quan entro al metro a les 8 i poc del matí. Bé, entrar no, quan m'hi entaforo. O quan ens quedem encallats a la c17, a l'alçada dels polígons de Granollers. O a l'entrada de Barcelona.
El manifest que es va llegir ahir exigia la publicació de les balançes fiscals. Quant s'ha deixat d'invertir per arribar a aquesta situació insostenible?

Les consignes més corejades a la mani:
Magdalena dimissió!
El PSC no hi és!
In-inde-indepen-dèn-cia!
Som una nació!
Boti, boti, boti, espanyol qui no boti!
Fora, fora, fora la bandera espanyola! (quan passàvem per davant d'un edifici oficial).
Pels urbanos, serem una dotzena!
Botiflers! (sobretot davant de l'edifici de CCOO per no haver secundat la mani).


Tempus fugit...

El meu bloc s’ha quedat a Estocolm! Però nosaltres no, eh? Varem arribar dilluns i el ritme frenètic va irrompre novament a la meva vida. Dimarts, el dia tornava a començar a les 6:30 del matí, direcció Barcelona. M’he trobat la taula plena a vessar de papers i quatre treballs de la uni per abans del 2008. Tot plegat m’ha absorbit tant, que sembla que faci un mes que ens passejàvem per la Venècia del Nord, i tot just fa quatre dies.

No us hem explicat que el diumenge varem veure una manifestació a Estocolm, qui ho havia de dir, un país amb una certa estabilitat política... Poso manifestació en cursiva perquè ho varem trobar una mica surrealista: un grup de 10 manifestants i dos furgons de la policia. Aquí no l'hi diríem manifestació. A les pancartes hi havia escrites frases en suec, que no varem entendre, però també hi havia una referència a la pàgina web: patriot.nu. He estat cercant aquesta referència a internet, i a banda de trobar la pàgina que està tota en suec, també he trobat alguns documents en anglès. El primer, un comentari demanant a google que no donés resultats de la cerca d’aquesta paraula, al·legant que la pàgina té alts continguts feixistes. I després, un assaig d’un resident anglès a Estocolm, analitzant els moviments feixistes suecs contra la població immigrada, entre els quals s’esmentava aquesta organització. Possible conclusió: Plataforma per Suècia.