divendres, 18 de gener del 2008

Blocaires.osona


Ahir vaig assistir al primer acte públic organitzat per blocaires.osona (grup de sis blocaires polítics osonencs: Laia Jurado, Iñaki Escudero, Carles Banús, Joan Ballana, Jordi Casals i Raül Escobar). L’acte va consistir en la presentació del llibre de Saül Gordillo, el blocaire per excel·lència de la catosfera, a càrrec del, també blocaire, i periodista Josep Comajoan.
Nacio.cat és el títol del llibre de Gordillo, que narra les aventures dels patriotes catalans que van viatjar fins a Los Ángeles per aconseguir el domini.cat davant de l’ICANN. D’una manera àgil, amena i divertida, Saül va fer-nos cinc cèntims de la gesta, subratllant els elements claus per obtenir la matrícula virtual catalana, com: estratègia, intel·ligència, discreció (gairebé nocturnitat), evitar l’ús partidista de la iniciativa (responsabilitat del govern i de l’oposició = front nacional?), ambient no catalanofòbic (Los Ángeles no és Madrid), influència a nivell internacional i nacional (d’Amadeu Abril, que formava part de la cúpula de l'ICANN i del Ministre Montilla que va signar que no presentava objeccions al .cat en nom de l’estat Espanyol) i un aval bancari milionari de La Caixa.

Tal com va dir Joan Ballana, mestre de cerimònies, l’acte va ser un bon apadrinament per blocaires.osona, que prepara la primera gran trobada blocaire osonenca pel mes d’abril, amb l'objectiu de siutar la comarca d'Osona com referent en el món blocaire.

diumenge, 13 de gener del 2008

Dissabte va ser un dia d'exàmens, vaig començar a les vuit del matí i vaig acabar a les vuit del vespre.