dijous, 13 de març del 2008

In vino veritas?

Pujo a l’autocar i agafo el diari (gratuït amb el bitllet) amb resignació i mandra. Sé que els rius de tinta recorreran el mateix cabdal. Busco un seient a raser de la finestra, puc sentir la ràdio. Tot són opinions, especulacions, interpretacions gratuïtes (o interessades), informacions no contrastades, afirmacions arriscades,... manipulació periodística?

Penso que deixar un càrrec de govern, per agafar el timó d’un partit, al meu modest entendre, és un acte de responsabilitat.
És un acte de responsabilitat envers el propi partit, si el partit requereix autocrítica, reorganització, lideratge... i es té la plena convicció i voluntat d'assumir el repte.
També és un acte de responsabilitat envers la tasca de govern, quants n' hi hauria que no deixarien la poltrona per assumir el mateix repte intern de partit...

Malgrat això, ara interessa confondre, fer veure que hi ha una crisi de govern. I la realitat és que a govern, de moment, només s´ha donat el cas d'un relleu, un treballador que plega, i que ha estat substituït per un altre treballador (llegeixi's conseller).

Decideixo fullejar el diari, i em sorprèn una notícia: Imma Mayol cedeix la seva regidoria a Ricard Gomà. Finalitat: que la gent el comenci a conèixer per les properes eleccions. Per tant, tornem-hi... una regidora que cedeix el seu lloc al proper candidat a l'alcaldia de Barcelona per ICV. Comença la precampanya. Per què no parlem també de crisi de govern? Potser també es trencarà el pacte? Hi ha un enfrontament dins del partit?? Ningú piula, ningú especula... És clar, resulta que ja estava planificat i anunciat des de fa molt de temps. No cola.

Finalment, opto per trencar el son...