dissabte, 12 d’abril del 2008

Una torxa que deixa víctimes

La primera setmana de recorregut de la torxa, i després dels primers assalts, l'opinió pública majoritària creada pels mitjans de comunicació (fins i tot expressada en alguns Editorials) invocava l'esperit de l'esport per sobre dels conflictes polítics. Fins i tot n'hi havia que citaven altres intents fallits de boicot a la torxa al llarg de la història. I algun editorial es posava a la defensiva al·legant que els esportistes no havien de carregar amb aquesta responsabilitat, i auguraven el fracàs del boicot. Atrevits!
A mesura que la torxa caminava, el boicot es consolidava, recolzat per líders polítics, com Sarkozy, que ja avançava que no participaria a la sessió inaugural. La darrera setmana s'hi ha afegit la Unió Europea, alemanya... Sembla que això, i el posicionament de milers de ciutadans a favor de l'emancipació del Tibet, en contra de la repressió xinesa i a favor dels DRETS HUMANS, ha comportat un gir dels mitjans de comunicació, a favor de la veritable opinió pública.
Espero que això serveixi de lliçó, i que el Comitè Olímpic Internacional no deixi participar a la cursa per aconseguir la seu olímpica dels propers jocs a països que consenteixin la violació dels drets humans, el tràfic d'armes, l'explotació infantil, la repressió nacional... Estaria bé acreditar els països per a la seva governança democràtica, desenvolupament humà sostenible, protecció dels drets humans, construcció de pau... i només permetre que aquests països poguessin ser els veritables amfitrions dels jocs olímpics. Així, segur que la torxa no deixa un regalim de sang...

1 comentari:

Sandra ha dit...

Reivindico el dret a poder llegir alguna cosa nova...

:)